Fadderprogram for 44 fattige barn, der de fleste er foreldreløse.
Noen bor på barnehjemmet GOEK driver. Resten bor på
kostskole - betalt av GOEK, eller fortsatt i slummen – hos familie eller andre som har tatt barnet til seg.
24 barn bor i barnelandsbyen
2 barn går på High School
2 barn bor hos familien Omolo
16 barn bor fortsatt i slummen, hos slektning eller annen omsorgsperson, der de får finansiert skolegang og hjelp til mat, klær, medisiner etc.
Felles for alle barna, enten de bor i barnelandsbyen, på kostskole, eller hos andre omsorgspersoner at de vil bli fulgt opp til de er ferdig med god utdannelse og kan stå på egne ben, i et liv uten fattigdom.
Denne skal etter hvert inneholde flere hus som skal utgjøre barnehjemmet, skole og gårdsdrift. En 20 mål stor tomt utenfor Nairobi ble kjøpt i 2009. Første byggetrinn sto ferdig i 2012, og de første ti barna flyttet inn samme år. Pr d.d. bor det 24 barn i landsbyen pluss personalet på seks (to ”mødre” og en ”far”, samt en gartner og to vakter).
Thomas og Beatrice Omolo har selv tatt inn en søskenflokk på 3 (hvorav én er på bording School) i sitt eget hjem. I tillegg har de selv 3 barn.
GOEK eier og driver to skoler i slummen. Disse har plass til 630 barn fordelt på babyclass, nursery class, preschool og class 1-7. Skolepengene er 1 dollar pr mnd, men det er kun noen av familiene som har råd til å betale dette. De som er for fattige til å betale får gratis skole. Barna får varm lunch hver dag. Den ene skolen - den blå skolen - støttes økonomisk av en kirke i USA (Christ The King Church i Washington State). Den andre skolen (Saviour Kings Academy) – den røde skolen - støttes av Garden of Eden Kenya Support i Norge.
Foruten at de to skolene ledes av Thomas og Beatrice Omolo er det ansatt 17 lærere og to rektorer, samt to kokker.
GOEK driver «søndagsskole» i slummen for 100 barn
hver lørdag.
Innimellom bidrar GOEK med medisinsk hjelp til barn
og voksne i slummen. Her dreier det seg om konkret
kirurgisk behandling av lidelser som er livsforvandlende,
som f. eks. fjerning av svulster. Vi har også gjennomført
én klinikkdag i slummen, med norske leger og syke-
pleiere.
I 2014 startet Garden Of Eden Kenya sin egen kirke/menighet, ikke langt fra barnelandsbyen. Denne
kirken er det åndelige sentrum for barn og arbeidere i GOEK, samt for andre som er tilknyttet organisasjonen. I tillegg er den lokalmenighet for en del som bor i området.
Verdens fattigdom er overveldende. En kan fort bli desillusjonert ved å beskue de enorme behovene. Men om mange ser verdien i å kunne hjelpe ett eneste menneske eller noen få ut av fattigdom, vil verden forandres. For oss er Kiberaslummen blitt vår mulighet. Og kanskje din. Fra å være sjanseløs i forhold til å få leve et liv med verdighet uten fattigdom, og fra å være omgitt av skit, kloakk og annen elendighet, har nå noen barn fått et fantastisk håp for fremtiden gjennom GOEK sitt arbeid. Det er et privilegium å få lov å være med på dette. Å få møte de tre foreldreløse søsknene Evalyne, Victor og Elisha i 2007, der de bodde alene i det lille skuret i slummen, var hjerteskjærende. Vi kjøpte mat og gav dem små gaver, før vi måtte forlate dem igjen. Enda mer gripende var det å møte dem igjen ett år senere. Trygt, rent og godt – hjemme hos Omolo. Og dette skjer ene og alene fordi noen i Norge velger å sende noen kroner til Nairobi hver måned. Denne lille søskenflokken fikk flytte ut av verdens bakgård og nesten inn i himmelen.
24 andre slike fattige og foreldreløse barn får samme håp for fremtiden da de nå har fått flytte fra Kiberaslummen og bor nå i GOEK sin barnelandsby utenfor Nairobi.